Wie is Mettaji?

Mijn naam is Miek van Slooten- van Nieuwkuyk. Ik ben 43 jaar, getrouwd en moeder van 4 heerlijke boeven in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Na een korte periode in de advocatuur te hebben gewerkt, besloot ik, toen de kinderen nog klein waren, de Pabo te gaan doen. Echter gegrepen door de passie van het gevoel en de blijvende waarde van de bewustwording daarvan, heb ik vervolgens de opleiding “Leren is Zijn” afgerond. Hierdoor kwam ik bij de kern van wie ik ben en van wie ik wil zijn voor de mensen om mij heen. Ik ervaar het als mijn missie om kinderen weer in hun kracht te zetten en hen de middelen hiertoe aan te reiken.

In de periode waarin ik door omstandigheden bewust voor de kinderen thuis ben gebleven en niet werkte, heb ik talloze thema’s ‘doorleefd’:


Dit alles maakt dat ik goed thuis ben in de problematiek en (h)erkenning van de zorgvragen rondom kinderen in een doorsnee gezin. Iedereen wil graag gezien worden, of hij nu moeizaam of makkelijk leert. Daarbij is een goed zelfbeeld en een stevig zelfvertrouwen voor ieder van wezenlijk belang. Want ook het broertje of zusje dat zo makkelijk leert, maar zichzelf ook wegcijfert, heeft handvaten nodig om te kunnen zeggen: “Yoehoe, ik ben er ook nog!!”

"Wees wie je wezenlijk bent"

 

 

 

 

"Weer lekker

in je vel"